Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Jajka faszerowane na ciepło
Zawsze mnie te jajka ciekawiły. Dosyć długo myślałam, że są pieczone w piekarniku. U mnie w domu nigdy się ich nie robiło, więc skąd mogłam wiedzieć? ;) Jak zobaczyłam je u Pauliny, wiedziałam, że spróbuję ich jeszcze przed świętami. Spróbowałam dzisiaj. Rodzicom też bardzo zasmakowały i kazali mi je zrobić na świąteczne śniadanie :) nie będę protestować :)



składniki dla 3 osób:
- 5 jajek
- 3 łyżeczki śmietany lub majonezu
- 1/2 pęczka szczypiorku
- sól, pieprz
- olej (do smażenia)

Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół ostrym nożem (najlepiej z ząbkami)





Wyciągnąć łyżeczką żółtko i większość białka starając się nie zniszczyć skorupki.
(Można jednak wyciągnąć wszystko jeśli skorupka nie popękała podczas krojenia,
w święta tak zrobiłam i nic się nie stało ze skorupkami :)
Wrzucić do miseczki razem ze szczypiorkiem.




Dodać śmietanę



Doprawić i dokładnie wymieszać



Wypełnić skorupki farszem



Rozgrzać olej na patelni i smażyć faszerowane jajka skorupkami do góry



Smacznego!




czwartek, 01 kwietnia 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/01 20:25:14
Uwielbiam jajka faszerowane w skorupkach:))
Wesołych Świąt!
-
2010/04/02 15:13:25
moja zeszłoroczna próba przekrojenia jajek w skorupkach skończyła się zrezygnowaniem z tego dania :-)
może powinnam dac im jeszcze jedną szansę..
bo piękne są
-
2010/04/04 07:18:54
uwielbiam takie jajka:)

Zdrowych , spokojnych i radosnych Świąt!
-
2010/04/12 18:00:56
Jajka wyglądaja pysznie, już widziałam gdzieś ten przepis, koniecznie je zrobię, pozdrawiam ...
-
Gość: , *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2012/04/06 22:49:25
pyszne pozdrawiam


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl