Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Koperta z niespodzianką (Dukan)

Wrzucam pierwsze "dukanowe" śniadanie :) Zasmakowało mi i je powtarzam. Podoba mi się ta dieta, przepisy są super, choć nie jestem wielką fanką protein. Trwa trzeci dzień diety, zrzuciłam 4kg (podejrzewam, że to woda, bo biegam do łazienki ciągle, nawet w nocy :P). Fajne też jest to, że do omletu można dorzucić dowolne przyprawy, a nawet trochę cebulki czy szczypiorku.

Polecam użycie większej patelni. Moja ma 24cm średnicy i lepiej sprawdza się na niej jeden plaster polędwicy i i jajko wymieszane z 2 łyżkami mleka. W wersji wg przepisu ciężko zawinąć brzegi i zrobić kopertę ;)

koperta jajeczna z niespodzianką


KOPERTA Z NIESPODZIANKĄ
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 4 plastry polędwicy sopockiej

Plastry polędwicy ułożyć w kwadrat i podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Gdy zaczyna się rozchodzić piękny zapach, zalać patelnię roztrzepanym jajkiem z mlekiem. Przykryć przykrywką, zmniejszyć ogień i czekać aż się zetnie. Zawinąć łopatką brzegi na polędwicę jak kopertę. Zdjąć z patelni i zjeść.

koperta jajeczna z niespodzianką
niedziela, 11 kwietnia 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/04/12 12:31:34
piękne rozjaśniające dzień śniadanie .. smacznego
-
2010/04/14 02:32:13
I właśnie dlatego dieta Dukana jest fajna :) dziękuję :)
-
2010/08/23 16:28:28
świetny pomysł :) jeżeli takie pyszności można jeść na diecie Dukana to powinnam zacząć ją stosować :]
-
2010/08/23 17:19:43
Można można :)

Polecam najpierw się dobrze zapoznać z zasadami diety, najlepiej w książkach Dukana, bo w gazetach i w internecie znalazłam już mnóstwo bzdur - tu masz -pierwszą- i -drugą- książkę w formacie pdf :)
-
Gość: pyszczek, *.ds7.agh.edu.pl
2010/09/28 08:27:17
Zrobiłam je dziś na śniadanie (tylko że bez mleka, bo mi się zapomniało :D) i wyszły pyszne! Zrobiłam jednego na próbę, a zaraz potem poleciałam robić kolejne dwa. :D Dzięki :)
-
Gość: Magda, *.home.aster.pl
2011/04/07 16:56:05
Jedna uwaga wg Dikana szynka powinna byc bez skórki :) pozdrawiam


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl