Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Chrzanowe jajko w szynce (Dukan)

Mała, szybka przekąska, dobra na drugie śniadanie lub do postawienia na stole podczas dużego rodzinnego śniadania. Ja niestety trafiłam na bardzo słoną szynkę (light z Lidla, z serii Linessa). Spojrzałam tylko na to, że ma 3% tłuszczu, nie spojrzałam na 12% soli. No i trzeba tę sól czymś przełamać. Stąd ostry chrzan i zupełnie niesłone jajko. Wyszło super.


CHRZANOWE JAJKO W SZYNCE
(Dukan, faza II)

składniki na 4 ruloniki:
- 1 jajko
- 4 prostokątne plastry wędliny
- 2 łyżeczki chrzanu tartego

Ugotować jajko na twardo, ostudzić i obrać. Rozłożyć plastry wędliny, na jednym końcu posmarować 1/2 łyżeczki chrzanu. Jajko przekroić wzdłuż na 4 łódeczki. Położyć po jednym kawałku na chrzanie. Zawinąć ruloniki.

Majowe 
sniadanie
niedziela, 30 maja 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/05/30 18:23:23
idealne na lekką kolację :)
-
2010/05/30 20:23:40
Hmmm... wygląda pysznie! Wędlina prezentuje się rewelacyjnie.
-
2010/05/30 22:52:03
ooo... bardzo fajny pomysł :)
-
2010/05/31 01:02:49
Justmydelicious z jednej strony lekką, ale z drugiej ta sól jednak zatrzymuje wodę w organizmie, przez co następnego dnia rano zobaczyłam na wadze więcej niż się tego spodziewałam ;)

Kulinarnefajerwerki, Milk_chocolate dziękuję :)


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl