Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z makreli (Dukan)

Kupiliśmy sobie wędzone makrele w Lidlu. Są bardzo smaczne, ale pakowane po dwie i trzeba je szybko zjeść jak już się otworzy opakowanie. Jakoś nie mieliśmy długo weny na makrele na śniadanie, ale w końcu trzeba było coś z nimi zrobić. A że już poprzednim razem jadłam samą i zachciało mi się odmiany, zaimprowizowałam i zrobiłam fajną niby-pastę :) pierwszy raz użyłam serka topionego light. Fajny jest - nie taki słony jak zwykłe, ale lepiej z nim uważać na diecie. Za to w "pastę" wkomponował się idealnie :) bardzo smakowity, szybki, poranny eksperyment.


PASTA Z MAKRELI
(Dukan, faza II P)

składniki na 2 porcje:
- 1 wędzona makrela
- 1 trójkątny serek topiony light (ziołowy)
- 1 ogórek konserwowy
- 1 jajko
- 1 łyżka ostrej musztardy

Jajko ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Makrelę obrać ze skóry i ości, rozdrobnić. Jajko i ogórka posiekać, makrelę i serek rozgnieść widelcem. Wszystkie składniki razem dokładnie wymieszać. Jeść samo albo na plackach otrębowych.

wtorek, 17 sierpnia 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/08/18 11:08:06
bardzo fajny pomysł :)
-
2010/08/22 12:37:15
makreli z serkiem jeszcze nie próbowałam, ale chyba czas najwyższy :)
-
2010/08/22 13:59:51
Fantazjemagdyk dziękuję :)

Gruszkazfartuszka koniecznie spróbuj :) serek light nie jest taki słony jak zwykły, fajnie łagodzi smak makreli


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl