Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Bento 4 (Dukan)
Jeszcze trochę i zacznę na uczelnię wstawać 3h przed zajęciami żeby zdążyć zrealizować swoje plany dotyczące śniadania i bento boxa ;) ze śniadaniem się nie wyrobiłam, wyjadałam tylko resztki tego, co zostało z jedzenia wrzuconego do pudełka ;) grzebałam się z tym strasznie, coś mi słabo gaz działał, i strasznie wolno się wszystko smażyło... ale na szczęście było smaczne :) za to za szybko zniknęło...

 


PLACEK OTRĘBOWY Z OGÓRKIEM KONSERWOWYM
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 3 łyżki otrębów
- 1 duża łyżka jogurtu naturalnego
- jajko
- sól, pieprz
- słodka i ostra papryka mielona
- 1 nieduży ogórek konserwowy

Ogórka posiekać, wszystkie składniki dokładnie razem wymieszać i usmażyć 1 duży placek bez tłuszczu, pod przykryciem. Szklanką powycinać kółka.


OMLET JAJECZNY Z CZERWONĄ CEBULĄ
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 2 jajka
- 1/2 małej czerwonej cebulki
- 2 łyżki mleka
- sól i pieprz

Cebulę pokroić w krążki, podsmażyć na patelni bez tłuszczu. Jajko roztrzepać, wymieszać z mlekiem i przyprawami. Zalać podsmażoną cebulkę, zmniejszyć ogień, przykryć przykrywką i smażyć do ścięcia. Szklanką wykroić kółka.



CHIPSY MIĘSNE
(Dukan, faza I)

składniki na 1 porcję:
- 3 plasterki chudej wędliny drobiowej

Rozgrzać patelnię teflonową bez tłuszczu. Plasterki wędliny pokroić w paski grubości ok. 2cm. Smażyć każdy pasek z obu stron na średnim ogniu do zrumienienia.

Kółka omletu i placka wkładać naprzemiennie do pudełka tworząc wieżyczkę. Można zjadać razem jak kanapki lub oddzielnie.
"Chipsy" ostudzić i odsączyć na papierowym ręczniku, wrzucić do pudełka obok wieżyczki.
Wolne miejsce uzupełnić rulonikami z chudej wędliny.
środa, 06 października 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/10/06 23:02:10
Omlecik z cebulką - do spróbowania! A coś w stylu tych mięsnych czipsów sama osttnio odkryłam podsmażając szynkę do jajecznicy - tak wysmażam ją na chrupko - mniam! Świetnie smakuje tak szynka light Linessy z Lidla (aż szkoda że taka droga :()
-
2010/10/07 11:24:59
pysznie to wszystko się zapowiada!
-
2010/10/07 14:06:04
Buddhaforme spróbuj spróbuj, fajny jest :) tylko jak już ostygnie, to cebulka się odbarwia na zielono, ale na szczęście nie zmienia smaku, tylko śmiesznie wygląda ;)
Ja smażę każdą chudą wędlinę tak ;) nawet polędwicę sopocką. Niestety po zamknięciu w pudełku z ciepłym, parującym omletem szybko traci na chrupkości..

Justmydelicious dzięki :)
-
2010/10/07 15:49:38
Chwilowo spłukajna jestem, ale jak tylko będę mogła kupuję jakąś szyneczkę i robie czipsy! :D

A nalesniki wychodzą moje smaczne tak, że żałuję że jest taki limit mały tych otrębów :d
-
Gość: Lola, *.chello.pl
2010/11/07 11:26:49
Genialne, a te chipsy mmm juz lece do sklepu po szyneczke. Pozdrawiam :)
-
2011/10/09 13:37:15
Szukałam, szukałam i wreszcie znalazłam bento na polskim blogu! Wygląda SUUUUUPER!


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl