Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Otrębowa "pizza" z faszerowaną papryką (Dukan)

Kiedy łosoś się skończył, a została mi jeszcze jedna papryka, postanowiłam ją wykorzystać w jakiś ciekawy sposób. Co prawda zjadłam ją na kolację, ale myślę, że na zimny poranek jako śniadanie też się nadaje. Choć duży placek otrębowy nic wspólnego z prawdziwą pizzą nie ma, taką spełniał rolę i muszę przyznać, że świetnie się sprawdził. Ale i tak mam w planach wypróbowanie otrębowej pizzy na drożdżach.


OTRĘBOWA "PIZZA" Z FASZEROWANĄ PAPRYKĄ
(Dukan, faza II PW)

składniki na 1 porcję:
- 3 łyżki otrębów
- 1 jajko
- 1 łyżka jogurtu naturalnego bez cukru
- sól, pieprz
- 1 papryka nadziewana twarogiem i warzywami
- 6 plastrów chudej drobiowej wędliny
- 3 marynowane cebulki

Otręby wymieszać z jajkiem, jogurtem i przyprawami. Usmażyć na patelni jeden duży placek bez tłuszczu. Rozgrzać piekarnik do 180°C. Na blaszce rozłożyć kawałek folii aluminiowej lub papieru do pieczenia większy od placka otrębowego, a na nim sam placek. Paprykę pokroić w plastry. Rozłożyć na placku plastry wędliny, na nich ostrożnie plastry papryki razem z farszem. Między kawałkami papryki ułożyć przekrojone na pół marynowane cebulki. Wstawić do piekarnika i podpiekać przez około 20 minut.

piątek, 08 października 2010, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2010/10/08 16:16:04
świetny pomysł!
-
2010/10/08 18:37:37
POdoba mi sie pomysł na ten ten spód "pizzy"!
-
2010/10/09 01:10:55
bardzo ciekawy przepis.
intrygujący i dający szerokie pole do popisu.


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl