Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Mleczne "bułeczki" (Dukan)

Wygrzebałam ich zdjęcie z czeluści dysku ;) Robiłam je w sierpniu, więc troszkę tam sobie poleżały ;) Nie wiem co zrobiłam nie tak, ale bułeczki to mi z tego nie wyszły, choć podobno udaje się z tych składników uzyskać coś na kształt delikatnego pieczywa. Moje były nieco gumowe, ale bardzo dobre z dżemem :) A mają taki kształt, bo upiekłam je w silikonowej foremce na muffiny - różyczki.


MLECZNE "BUŁECZKI"

składniki na 2 porcje:
- 6 łyżek mleka w proszku
- jajko

Piekarnik z termoobiegiem (mój go nie ma, może dlatego nie do końca się udały) rozgrzać do 180°C. Mleko wymieszać dokładnie z jajkiem, wlać do 2 foremek na muffinki (ja podzieliłam na 6). Piec 15-18 minut, aż urosną i się zrumienią.


środa, 08 lutego 2012, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
2012/02/08 18:53:31
hmm ciekawy skład ;)
fajnie wyglądają :)
-
2012/02/09 18:04:14
a czy granulowane mleko by się nadało? mam całą paczkę w szafie i nie wiem co z nią zrobić :)
-
2012/02/09 18:08:13
Chantel dzięki :)

Gruszkazfartuszka moje było granulowane :) do tego odtłuszczone ;)
-
Gość: gość 1256514, *.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl
2013/08/09 17:30:49
a można użyć zwykłego mleka?
-
2013/08/11 16:47:44
Raczej nie. Z płynnego mleka i jajka wyjdzie Ci po prostu upieczony omlet :P


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl