Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta rybna light

Jest tak gorąco, że nie mam serca pokazywać Wam moich zaległych śniadań na ciepło. Dlatego tym razem na szybko usmażona (tak, na patelni) dietetyczna bułeczka orzechowa i nieco lżejsza wersja ulubionej pasty rybnej mojej Rodziny.


pasta rybna light

PASTA RYBNA LIGHT

składniki na 3-4 porcje:

- 1 puszka makreli w sosie curry*
- 2 jajka na twardo
- 2-3 łyżeczki sosu chrzanowego**
- 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
- 3 malutkie, młode cebulki
- sól i pieprz
- szczypta curry

Makrelę przełożyć razem z sosem do miski, jajka pokroić w kostkę i rozetrzeć razem z rybą. Dodać sos chrzanowy, koncentrat i przyprawy. Cebulki posiekać, wmieszać w pastę. Doprawić do smaku, wymieszać i schłodzić.

pasta rybna light

*u mnie był to King Oscar. Niestety ma w składzie trochę cukru, ale nie jest na początku listy składników, więc nie ma tragedii, ale już na South Beach czy na Dukana się nie nadaje :( Nie wspominając już o cukrzykach.
**chrzan + jogurt naturalny w proporcjach 1:3, ewentualnie trochę soli. Może być kupny, ale one chyba są na majonezie i z cukrem
piątek, 09 sierpnia 2013, adrijah




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl