Co by tu dobrego zjeść na śniadanie...?
Blog > Komentarze do wpisu
Pasta z kabanosów

Nasz regał na książki pęka w szwach, ale niestety nie powstrzymuje nas to od kupowania kolejnych książek kucharskich. I w ten sposób kupiliśmy ostatnio w Biedronce 3 książki zapakowane w folię. Lubię przejrzeć książkę przed zakupem, ale tym razem nie było takiej opcji. Zdecydowaliśmy się na kota w worku tylko dlatego, że kosztował grosze ;) I co się okazało? Książki są fatalne, nawet w 2 zupełnie różnych są wykorzystane te same zdjęcia, oczywiście kompletnie niezwiązane z przepisami :P Jak widzę, jakie gnioty się sprzedają, zaczynam całkiem serio myśleć o własnej książce kucharskiej. Ale zwykle takie wybryki traktuję jako swego rodzaju inspirację. Dzisiaj jednak wyjątkowo prawie trzymałam się przepisu z dziwnej książki ;) i wyszła mi z tego bardzo ciekawa pasta do kanapek.

pasta kabanos

PASTA Z KABANOSÓW

składniki na 2-3 porcje:

- 2 miękkie kabanosy (u mnie z piersi kurczaka)
- 4 łyżeczki chrzanu śmietankowego
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki śmietany 12%
- 1 łyżeczka ostrej musztardy
- pęczek szczypiorku

Kabanosy pokroić w małe kawałki, szczypiorek posiekać, wszystko razem zmiksować.
Podawać do pieczywa, polecam dodatkowo z sałatą, pomidorem i czarnymi oliwkami.

kabanos

W wersji na wynos polecam posmarować pastą kromkę chleba tostowego, ewentualnie położyć na niej plasterek żółtego sera, przykryć drugą kromką i zrobić np. trójkątne tosty, które będą dobre zarówno na ciepło (zawinięte w folię aluminiową mogą długo utrzymać ciepło), jak i na zimno.



źródło: książka Kiełbaski i parówki - sprawdzone przepisy, wyd. Olesiejuk

  
poniedziałek, 17 lutego 2014, adrijah
Tagi: słone kanapki




Polecane wpisy

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu:
Komentarze
Gość: Gotuj z Gulgotkiem, *.astral.lodz.pl
2014/02/17 22:42:29
Jaki niesamowity pomysł!
-
Gość: lidek, 94.245.87.*
2014/02/25 16:52:14
przypomina mi dzieciństwo ta pasta! Kabanosy najlepsze drobiowe od Henryka Kani, fajnie się rozgniatają i super smakują!
-
Gość: mumik, *.dynamic.chello.pl
2014/02/27 15:50:55
ja jem tylko kabanosy MAestro, ale szkoda by mi było je zetrzeć, bo nie wyobrażam sobie ich inaczej jeść niż tak w ręku
-
Gość: ernestoo, *.torservers.net
2014/03/08 23:33:08
Eeee, spoko mumik.
Przepis pyszniutki, a swoją drogą czy stosowanie kabanosów wspomnianych przez ernesto jest dobrym ponmysłem? Bo one są smakowe i jestem ciekjawy jakby smakowało takie połączenie
-
2014/03/08 23:51:35
Nie wiem, nie znam tych kabanosów ;) Musisz sam spróbować
-
Gość: lolek, 94.245.87.*
2014/03/18 16:37:23
probowalam i dodałam kabanosów maestro piri piri:) fajnie podkreslily smak pasty


Magazyn Gryz

INDEKS PRZEPISÓW



MÓJ DRUGI BLOG Red and Pale ZAPRASZAM!

Boże Narodzenie

WIELKANOCNE
PRZEPISY
WIELKANOC
kliknij w zdjęcie



Mikser Kulinarny - blogi kulinarne i wyszukiwarka przepisów

Durszlak.pl